Login
Close
Inloggen
Categorieën

Werving & selectie is een mooi vak

Categorieën: Blogposts

Utrecht, 18 maart 2013 - Werving & selectie is een mooi vak!

Wat je als sales op een gewone vrijdagavond meemaakt…

Vorige week vrijdag stond ik 's avonds met mijn dochter op het hockeyveld voor een intensieve training. Op dat moment kreeg ik een telefoontje van een zeer gewaardeerde Klant van Haselhoff Groep. Diezelfde dag hadden wij namelijk een Kandidaat aangeboden die zeer goed was ontvangen. Onze Klant gaf direct aan deze kandidaat te willen spreken voor een eerste kennismaking.

Echter, diezelfde dag bleek een andere partij - waarvan ik de naam niet zal noemen - diezelfde Kandidaat te hebben aangeboden aan onze Klant. Deze partij gaf aan ook werving & selectiediensten uit te voeren en voegde er meteen aan toe dat "deze kandidaat uitsluitend via ons bemiddeld wil worden".

De voorafgaande donderdag had onze Haselhoff Groep consultant geheel conform onze werkwijze (personal touch) een zeer prettig kennismakingsgesprek met deze Kandidaat op ons kantoor in Utrecht. Er was direct een klik tussen Kandidaat en onze consultant. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat onze consultant zeer onaangenaam verrast was toen ik hem die vrijdagavond belde met de mededeling dat de Kandidaat in ieder geval op gesprek mocht, maar niet via ons.

Toch maar even navraag gedaan bij onze Kandidaat. En wat bleek: deze Kandidaat wilde helemaal niet via die andere partij bemiddeld worden. Hij/zij kende die partij niet eens, maar was wel via e-mail onder druk gezet! Onze Kandidaat prees meteen de persoonlijke aandacht die wij hem/haar hadden gegeven. De discussie door wie de Kandidaat moest worden aangeboden was daarmee snel van de baan. Haselhoff Groep natuurlijk! 

Onze Klant was blij met onze persoonlijke terugkoppeling op diezelfde vrijdagavond. En onze Kandidaat was blij dat hij/zij op gesprek mocht bij onze gewaardeerde Klant. En daar gaat het tenslotte om.

Moraal van het verhaal: werving & selectie is een vak apart - een mooi vak! De Klant zit niet te wachten op wild uit de heup schietende cowboys.

Bent u op zoek naar een degelijk bureau dat kernwaarden als kwaliteit, persoonlijke aandacht, ethiek en integriteit niet alleen in haar vaandel heeft staan, maar daar ook daadwerkelijk naar handelt? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Haselhoff Groep: (0346) 586 000 of via e-mail info@haselhoff.nl

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

18-3-2013 7:30

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2021 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close