Login
Close
Inloggen
Categorieën

Haselhoff Campus groot succes!

Categorieën: Artikelen

De Haselhoff Groep heeft een groot netwerk van actieve interim managers. Regelmatig krijgt Haselhoff de vraag om de deelnemers aan dit netwerk met elkaar te verbinden. Dit doet Haselhoff door middel van de Haselhoff Campus: kennis sessies, discussies en netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Op 17 september 2015 stond de Haselhoff Campus in het teken van “Verandering in Verbinding”. Centrale vraag is of je je als ervaren interim manager voortdurend moet ontwikkelen om mee te kunnen gaan in de vaart der volkeren. In een praktijkvoorbeeld gaf de eerste spreker – na meer dan 30 jaar – bewust te hebben gekozen voor certificering als scrum master. Hoewel ook werd geponeerd dat dit deels oude wijn in nieuwe zakken zou zijn, was de eindconclusie dat het goed is voor je marktwaarde en inzetbaarheid om dit soort certificeringen te behalen. Er wordt tenslotte door de opdrachtgever om gevraagd en op geselecteerd. Andere conclusie: het regelmatig bezig zijn met vak ontwikkeling en training houd je jong en scherp.

Als voorbereiding op de tweede sessie hebben de deelnemers input geleverd door een aantal stellingen te scoren. De gevoelens die deze stellingen oproepen zijn voor iedereen verschillend. Ze worden onder meer bepaald door ervaringen – positief en negatief – in het verleden. Ze geven aan hoe je in het leven staat en welke mechanismen je als individu hanteert om met een specifieke gebeurtenis om te gaan en welke motieven mensen hebben. Iedere deelnemer kreeg zo een inkijkje in de eigen gevoelens, motieven en drijfveren. Verschillende motieven passeerden de revue, zoals het Z-motief, dat gaat over zelfbesturing, zelf bescherming en zelfontwikkeling. Het A-motief zegt juist iets over iemands behoefte aan verbinding. Al met al leidde dit zelfinzicht tot een levendige discussie. Precies dat waar de Haselhoff Campus aan wil bijdragen.

De volgende Haselhoff Campus vindt plaats op 17 december 2015.

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

18-9-2015 13:52

Reacties (1)

Bert Holman 18-9-2015 16:07

Hulde aan de Haselhoff Groep Campus. Ook wat mij betreft zeer geslaagd. Met een mooie groep (niet te groot) enthousiaste professionals in een mooie tijd (3 urtjes) met veel dynamiek kennis en inzichten delen, en daarmee verbinden. Super!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2021 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close