Login
Close
Inloggen
Categorieën

Aantal online vacatures opnieuw fors toegenomen

Categorieën: Artikelen

Het aantal online vacatures blijft groeien. In het eerste kwartaal van 2019 zijn 728.144 unieke vacatures online geplaatst. Dat zijn er 26,5% meer dan in dezelfde periode het jaar daarvoor.

Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed die afgelopen week zijn gepubliceerd.

Unieke vacatures worden vaak meedere keren online gepost, wat het totaal aantal geplaatste vacatures in het eerste kwartaal van 2019 op ruim vier miljoen (4.162.645) brengt.

Noord- en Zuid-Holland
Zuid-Holland blijft ook in het eerste kwartaal van 2019 de provincie met de meeste online vacatures, maar verliest wel enigszins terrein (marktaandeel: 19,5%, dat is 1,1% lager dan in dezelfde periode vorig jaar). Het gat met de nummer 2, Noord-Holland, wordt dan ook iets kleiner (marktaandeel: 18% (daling 0,3%). De drie grootste provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Brabant zijn samen goed voor ruim de helft (54,4%) van alle online vacatures.

Handel, zakelijke dienstverlening en Installatie en onderhoud
Handel blijft de grootste sector qua online vacatures. In het eerste kwartaal van dit jaar betrof 20% van de online vacatures een functie in de handel. Ook de zakelijke dienstverlening kent veel vacatures; 17,8% van alle online vacatures in het eerste kwartaal vallen in deze sector. Maar dat is wel een relatieve daling (-0,9%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Verder valt op dat de beroepsklasse Installatie, reparatie en onderhoud een groeiend aantal online vacatures kent. Na verkoop en handel, administratie en klantcontact is de beroepsklassen Installatie, reparatie en onderhoud de grootste beroepsklasse qua online vacatures.

Fulltime vacatures
Wat verder opvalt is dat Het aandeel fulltime vacatures stijgt tot bijna 70% in het eerste kwartaal van 2019. Dat betekent dat het aantal vacatures voor banen van meer dan 32 uur toeneemt. In dezelfde periode een jaar eerder was het aandeel fulltime vacatures nog 65%.
Het aantal vacatures op mbo-niveau of lager groeit wederom iets harder dan gemiddeld. In het eerste kwartaal van 2019 betrof ruim 63% van alle online vacatures een baan op MBO-niveau of lager.

Klik hier om naar het orginele artikel te gaan.

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

25-4-2019 14:40

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2020 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close