Login
Close
Inloggen
Categorieën

29% van ICT bedrijven belemmerd door personeelstekort

Categorieën: Artikelen

Deze kop was afgelopen week te lezen in het artikel van AG Connect. Eerder die week werd namelijk door het CBS bekend gemaakt dat er nog steeds een tekort aan arbeidskrachten is en met name ondernemers en bedrijven in de ICT merken hier in steeds hogere mate de belemmeringen van. Volgens de cijfers loopt dit dus op naar 29% van de ICT bedrijven! Dat is een serieus percentage met mogelijk verstrekkende gevolgen voor de bedrijfsvoering.

Het CBS meldde dat er nog niet eerder zoveel openstaande vacatures waren als vorig kwartaal. Het afgelopen kwartaal ontstonden er 298.000 nieuwe vacatures en werden er “maar” 282.000 ingevuld. Een aanzienlijke aantal vacatures staat dus geruime tijd open. De arbeidsmarkt is en blijft dan ook gespannen. De symptomen van een krappe arbeidsmarkt zijn voor veel opdrachtgevers herkenbaar. Zij hebben bijvoorbeeld moeite met het vinden van talent omdat de potentiële nieuwe collega’s net niet (of soms helemaal niet aansluiten) bij de gewenste ervaring en vaardigheden. Wat zeker ook een rol speelt is het feit dat de beschikbaarheid van nieuwe werknemers zeer beperkt is.

Bij het werven van nieuwe collega’s voor het team is het aantal reacties op een vacature voor de meeste ICT vacatures al geruimere tijd beperkt. Post & pray is dan ook zeker verleden tijd! Belangrijk is om actief de markt te benaderen. Vaak is de capaciteit binnen het bedrijf zelf hiervoor beperkt. Hierdoor krijgt het zoeken en vinden (waar het natuurlijk uiteindelijk om gaat) van een nieuwe collega regelmatig minder prioriteit krijgt dan de manager van de afdeling zou willen. Hij of zij zit namelijk met smart op een nieuwe collega te wachten. Voor veel bedrijven is dit herkenbaar en inmiddels ook te merken in de dagelijkse werkzaamheden.

Herken jij dit ook binnen jouw organisatie? Kom dan nu in actie en neem direct contact met ons op via info@haselhoff.nl! Wij denken graag met je mee en gaan op zoek naar de passende kandidaat voor jouw openstaande vacature!

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

20-8-2018 15:10

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2020 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close