Login
Close
Inloggen
Categorieën

Goede voornemens. Wie heeft ze niet?

Categorieën: Blogposts

Het nieuwe jaar is begonnen. Voor velen het moment voor goede voornemens. Dit kan van alles zijn: 10 kilo afvallen, een nieuwe baan vinden, stoppen met roken. Noem het maar op. Helaas komt menigeen er naar een paar weken achter dat er nog helemaal niets van de goede voornemens terecht is gekomen en gaat daardoor gewoon weer op de oude voet verder.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je dit jaar jouw goede voornemen wel tot uitvoer brengt? Hieronder vind je een aantal tips.

  • Kies een richting. Dus in plaats van de 10 kilo afvallen, neem je je voor om goed voor jezelf te zorgen of meer energie te krijgen. Is de nieuwe baan jouw goede voornemen dat kun je bijvoorbeeld omschrijven als meer werkgeluk ervaren.
  • Houd je doel dicht bij jezelf. Bepaal wat je moet doen om je voornemen te bereiken. Wat moet je bijvoorbeeld doen om meer werkgeluk (loslaten, vacatures in de gaten houden etc.) te ervaren? Of om de 10 kilo af te vallen (gezond eten, meer bewegen etc.)? Hiermee heb je het resultaat zelf in de hand. En houd je je motivatie langer vast.
  • Hak je einddoel in kleinere stapjes. Hierbij neem je je voornemen (doel) in gedachten en vraag je je af wat je moet doen om dit bereiken. Welke stappen moet je hiervoor zetten? Als je je dit afvraagt, schieten je vaak al tientallen gedachten te binnen. Schrijf deze op en kies vervolgens een kleine stap van de lijst die je nu kunt zetten en doe die ook meteen. Vervolgens kies je de volgende kleine stap en zo ben je op weg om jouw doel te bereiken.
  • Tot slot wees aardig voor jezelf. Is het vandaag nog niet gelukt om met je goede voornemen aan de slag te gaan? Of ben je in een oud patroon terug gevallen? Geen probleem, morgen kun je gewoon opnieuw beginnen!

Welk goede voornemens heb jij?

blog_image:article_haselh_15464168995c2c73038025b.jpg:end_blog_image

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

2-1-2019 9:12

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2021 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close