Login
Close
Inloggen
Categorieën

Help, ik ga met vakantie!

Categorieën: Blogposts

Help, ik ga met vakantie!
Door Irene Keur

Het zuiden van Nederland heeft inmiddels vakantie en eind van de week is ook midden Nederland aan de beurt. Heerlijk om een paar weken de stekker er uit te trekken en even helemaal niet met werk bezig te zijn.
Alhoewel?!? Houden mensen tegenwoordig eigenlijk nog wel echt vakantie? Trekken ze de stekker er helemaal uit en is de out-of-office reply wel echt een out-of-office reply? Via de verschillende kanalen (e-mail, app etc.) stroomt de informatie via je telefoon, tablet en laptop ook tijdens je vakantie binnen. Het is dus erg makkelijk om ook in Spanje, Frankrijk of Italië of waar dan ook ter wereld continu bereikbaar te zijn en te blijven. Sommigen lijden zelfs aan “FOMO” (fear of missing out). Mensen die bijvoorbeeld in blijven loggen bij Facebook omdat ze voortdurend bang zijn om iets te missen. Maar dit fenomeen is natuurlijk net zo goed van toepassing op de werkmail. Legio mensen loggen tijdens de vakantie in op hun werkmail omdat ze bang zijn om “iets” te missen. Wat dat iets dan ook mag zijn.

De reden om ook tijdens je vakantie bereikbaar te zijn, kan ook zijn dat je werkgever het direct of indirect van je verwacht. Belangrijk hierbij is dan ook om vooraf de verwachtingen helder naar elkaar uit te spreken.
Een paar tips om dit jaar echt (een beetje meer) out-of-the-office te zijn:
- Stem vooraf af of je bereikbaar bent en op welke manier.
- Als je niet bereikbaar bent, reageer dan ook niet op mail. Hiermee creëer je onduidelijkheid en schep je alsnog verwachtingen naar je collega’s.
- Draag projecten en werkzaamheden over aan collega’s die werken in de tijd dat jij op vakantie bent. Begin daar op tijd mee zodat je zeker weet dat alles duidelijk is en doorgaat. Zo voorkom je dat je alsnog vragen tijdens je vakantie krijgt.
- Kun je het toch echt niet laten om je mail te checken? Plan dan een paar momenten in je vakantie in dat je toch even een blik werpt, maar doe dit zeker niet de hele dag door.

Uit onderzoek is gebleken dat vakantie belangrijk is om bij te komen van de dagelijkse werkstress. Daarbij gaat het niet direct om de soort vakantie en de activiteit die je daar wel of niet doet, maar juist om het plezier dat je beleeft aan de vakantie, dat je ontspant en letterlijk afstand neemt van je werk en tot slot dat je zelf kunt bepalen hoe je je tijd invult. Voordeel daarbij is ook nog eens dat je de dagelijkse beslommeringen van je werk kunt relativeren en daardoor heb je juist meer veerkracht als je terugkomt van vakantie.
Heb je extra handjes nodig op jouw afdeling nodig tijdens de zomerperiode (of ook daarna)? Neem dan contact met ons op via info@haselhoff.nl. Ook in de vakantieperiode kijken we graag met je mee!

Ik wens iedereen een fijne zomervakantie toe!

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

11-7-2018 13:36

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2021 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close