Login
Close
Inloggen
Categorieën

Haselhoff Campus combineert plezier en inhoud

Categorieën: Artikelen
Elk kwartaal organiseert de Haselhoff Groep de Haselhoff Campus. Op plezierige en open wijze combineren (interim) managers inhoud en sociale interactie. Onder het genot van een hapje en een drankje is er volop ruimte voor nadere kennismaking. Twee sprekers geven de deelnemers een inkijkje in hun vakgebied. De ene keer is het een inhoudelijk verhaal of een presentatie van een succesvol afgerond project. De andere keer hebben de presentaties een meer coachend karakter.

In de sessie van 17 maart 2016 hebben de deelnemers genoten – met recht, gezien de hoge evaluatiecijfers - van twee sprekers.

Hoe hoog wordt U boete? - Derk Yntema Sebyde

Automation, Big Data en het Internet zijn zeer aantrekkelijk voor bedrijven ten behoeve van hun commerciële activiteiten. Maar in relatie tot privacy en bescherming van de persoonlijke levenssfeer levert dit vele conflicten op. Meer en meer gevallen van identiteitsfraude ontstaan en we zijn nog maar aan begin. Vandaar dat er allerlei wetgeving op dit gebied aanwezig is om de rechten van individuen te beschermen, het begint al mat de universele rechten van de mens en in Nederland kennen we Wet Bescherming Persoonsgegevens en binnenkort de Algemene Verordening Gegevensbescherming vanuit Europa.

De presentatie belichtte de Wet Bescherming Persoonsgegevens, wat zijn de dreigingen, wat betekent dit voor bedrijven maar vooral voor individuen, wat mag wel en wat mag niet met persoonsgegevens?

Casus IT verandermanagement bij Wageningen UR - Ronald van der Meulen Takeshape

Wageningen UR haalt met regelmaat het nieuws, is het niet vanwege de resultaten van baanbrekend onderzoek dan is het wel omdat studenten Wageningen voor de 11e keer op rij als beste Universiteit van Nederland hebben gekozen.

Een kijkje achter de schermen van de IT-organisatie die de groei en professionalisering van de organisatie mogelijk maakt. Dit gaat niet vanzelf. Hoe bereik je innovatie in een omgeving waar de gemiddelde leeftijd 50 jaar is en waar je qua dienstverband pas meetelt als je een decennium hebt meegelopen?

Over de effecten van structuren, wat wel en wat niet heeft gewerkt in het veranderprogramma, over het uitdagen van mensen, het creëren van kansen en het vasthouden en motiveren van jonge mensen. En zijn IT-ers net gewone mensen, of vragen zij een aparte aanpak?

De volgende Haselhoff Campus vindt plaats in juni 2016.
Voor meer informatie: Haselhoff Groep – 0346 586 000. Contactpersoon Ralf Piepers.

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

24-3-2016 15:06

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2020 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close