Login
Close
Inloggen
Categorieën

Het Belang van Gedrag, Houding en Competenties

Categorieën: Artikelen

Utrecht, 20 maart 2013 - Het Belang van Gedrag, Houding en Competenties

Vanmiddag - om precies te zijn twee minuten over twaalf - breekt de astronomische lente aan. De natuur laat zich spoedig van haar zachte en aangename kant zien. Morgen vieren wij dat bij Haselhoff Groep met een Proeverij van een van onze masterclasses: "Hoe vind ik mijn volgende baan?". Of voor de zzp'ers onder ons: "Hoe vind ik mijn volgende opdracht?". Het bewust worden van de eigen zingeving, identiteit en waarden en overtuigingen maakt integraal deel uit van onze training & coaching. Bewust worden van het eigen gedrag en houding en de eigen competenties in een gegeven omgeving (bijv. het sollicitatiegesprek) maakt het verschil uit tussen falen of succes!

In de zoektocht naar een nieuwe baan worden onze kandidaten nog steeds geconfronteerd met de vraag naar harde feiten, zoals genoten opleidingen, opgedane kennis en ervaring en dergelijke. In sollicitatiegesprekken wordt het CV nog vaak grondig doorgespit. De zogenoemde soft skills krijgen vaak te weinig aandacht. Maar juist gedrag, houding en competenties bepalen veel meer het latere succes van de nieuwe medewerker.

Een van onze relaties, de heer Peter Manders van GGN verwoordde dat onlangs in een LinkedIn discussiegroep als volgt: "Want of men nu database X, Y of Z heeft beheerst is niet zo van belang. Begrijpt men de een dan leert men snel de ander. (...)". Vooropgesteld natuurlijk dat de competentie "snel leren" aanwezig is.

In alle gevallen gaat het vooral om de wijze hoe men zich gedraagt - letterlijk gedrag dus. Hoe pakt de kandidaat zaken aan? Hoe werkt de nieuwe medewerker samen met anderen? Hoe organiseert, informeert, motiveert en rapporteert de nieuwe manager? Dit gedrag heeft alles te maken met de persoonlijke eigenschappen van de manager of de specialist.

Als je vervolgens op een rij zet - zoals Manders ook heeft gedaan - wat de kritische succesfactoren zijn bij het beoordelen van een kandidaat zijn en die ook daadwerkelijk zullen bijdragen aan het succes van deze nieuwe medewerker, dan zijn dat:

  1. Persoonlijke eigenschappen (gedrag, houdig en competenties)
  2. Ervaring (brede en/of specialistische)
  3. Kennis (qua niveau en inhoud)

Als u meer wilt weten over onze training & coaching activiteiten, klik dan hier of bel ons kantoor op (0346) 586 000.

  

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

20-3-2013 12:02

Reacties (1)

Kolen R.M. 21-3-2013 9:40

Graag meer info over  mogelijke ander dat dan vandaag over Het Belang van Gedrag, Houding en Competenties en of er ook kosten aan verbonden zijn. 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2021 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close