Login
Close
Inloggen
Categorieën

Haselhoff Campus 17 december

Categorieën: Artikelen

Haselhoff gaat verder met haar succesvolle Haselhoff Campus. Door middel van presentaties en discussie wordt een (netwerk) platform geboden aan Interim Managers.

Op 17 december 2015 vindt de volgende Haselhoff Campus plaats. Stilzitten is er deze keer niet bij: we gaan met z’n allen aan de slag.

  • In de Powersessie “Verbeelden” neemt Paula van der Knaap de deelnemers mee op een transitie pad richting netwerksamenleving. Dit wordt een interactieve workshop waarbij deelnemers aan de slag gaan met de methode Appreciative Inquiry, positieve waardering, om voor zichzelf een ideaal toekomstbeeld van werkzaamheden te schetsen voor over 3 jaar. Dit aan de hand van foto's en voorbeelden. Uitgangspunt hierbij is "alles wat je aandacht geeft groeit" (Smith, 2003). Daarbij gaat het dan om de trekkende kracht van een positief doel. Een doel dat je ambitie weergeeft en in welke richting je die ontwikkeling wilt vormgeven. Door uit te gaan van sterktes die er al zijn, kunnen nieuwe ideeën ontstaan. Deze houding geeft veel meer energie en een honger naar “vernieuwen" ipv “verbeteren”. Daarbij zal een wens eerder zorgen voor een verandering van gedrag of cultuur dan een klacht. Een positief beeld over de gewenste toekomst zal gedragsverandering vooruit trekken.
  • De tweede sessie – verzorgt door Renee Cloesmeijer – neemt je mee naar de wereld van “Nonverbale Communicatie”. Mensen hebben een hoop onbewust aangenomen over wie ze zijn, wat ze kunnen en hoe de wereld werkt. Dat deden ze toen ze nog klein waren, ze worden groter en leren bij. Maar weet jij nog hoe het vroeger was en waarom je een houding in je contact hebt aangenomen?
    Wat vertelt jouw lichaam, je nonverbale gedrag ? En hoe meng je dat onbewust met de boodschap die jij zendt op je werk? Hoe reageer je als gesprekspartner op nonverbale signalen van een ander?
    In deze korte workshop krijg je een uitleg over hoe onbewuste overtuigingen je nonverbale communicatie beïnvloeden. Leer je over het verschil tussen interpreteren en waarnemen. Bovendien kun je in een oefening even proeven aan het effect van non-verbale communicatie.
    “Het lichaam vertelt ook een verhaal en beïnvloedt de boodschap die er wordt gesproken. De luisteraar die ook kijkt en voelt, zal beter begrijpen wat er nu werkelijk wordt bedoeld”

Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Ontvangst 17.00 uur. Verwacht einde ca. 19.30 uur.

Lokatie: Computerweg 3 Utrecht.

Aanmelden kan tot 1 december a.s. bij Ralf Piepers door een bericht aan info@haselhoff.nl. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Deelname wordt bepaald door volgorde van inschrijving.

Met vriendelijke groet / Ralf

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

12-11-2015 13:16

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2020 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close