Login
Close
Inloggen
Categorieën

IT banen verdwijnen als sneeuw voor de zon

Categorieën: Artikelen

Utrecht, 8 februari 2013 - Tussen 2013 en 2015 verdwijnen veel IT banen uit Nederland in de "cloud" of naar goedkope landen.

Door een aantal factoren loopt het tekort aan gekwalificeerde HBO/WO-opgeleide IT professionals in Nederland dramatisch op. Voor 2015 wordt een tekort aan 500.000 bètamensen becijferd.

De eerste reden voor dit tekort ligt in de tienduizenden babyboomers die tussen 2012-2015 definitief de Nederlandse arbeidsmarkt verlaten.

De tweede reden is te vinden in het nog immer lage aantal studenten, dat zich inschrijft voor bètavakken (waaronder informatietechnologie) en vervolgens met een diploma onze hogescholen en universiteiten verlaat.

Tenslotte belemmert de kortzichtigheid van onze huidige generatie politici het aantrekken van talent uit het buitenland.

De omvangrijke poel aan werklozen is ten enenmale niet bij machte om door herscholing aan de vraag te voldoen.

Vanwege dit structurele tekort verplaatsen werkgevers tegen 2015 waardevol IT werk in de “cloud” of naar de (nog steeds goedkopere) BRIC-landen.

Vanwege ons internationale samenwerkingsverband Praxi Alliance is Haselhoff Groep zeer goed toegerust om te helpen bij het werven en selecteren van IT vaardigheden die in onvoldoende mate in Nederland aanwezig zijn. Daarnaast blijven wij natuurlijk een betrouwbare partner om Nederlands IT talent op juiste wijze te werven en te selecteren.

Neem eens vrijblijvend contact op met ons bureau: (0346) 586 000 of via e-mail info@haselhoff.nl

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

8-2-2013 8:00

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2021 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close