Login
Close
Inloggen
Categorieën

Wie heeft regie over de opslag van gegevens in de cloud?

Categorieën: Artikelen

Utrecht, 13 december 2013 - Tegen het einde van 2016 zal de regie over het veilig opslaan in de cloud van klantgevoelige gegevens van doorslaggevende betekenis worden.

De huidige economische situatie in de wereld legt een grote financiële druk op het bedrijfsleven. De verleiding wordt dan groot om de operationele kosten te verlagen en de eigen efficiëntie te stroomlijnen.

In antwoord op deze noodzaak stelt Gartner vast dat al meer dan 20% van het bedrijfsleven in 2011 is begonnen met het selectief opslaan van klantgevoelige gegevens binnen een hybride architectuur, d.w.z. een combinatie van een eigen oplossing binnen de muren van het bedrijf met een private en/of public cloud aanbieder.

Tegen het einde van 2016 zal meer dan 50% van de Global 1000 bedrijven hun klantgevoelige gegevens hebben opgeslagen in de public cloud.

Door deze ontwikkeling zullen technische specialisten (op het gebied van ontwerpen en beheren van systemen, netwerken, storage, e.d.) emplooi vinden bij een beperkt aantal Nederlandse cloud aanbieders, die op hun beurt uit kosteneffectieve overwegingen kunnen besluiten naar de BRIC-landen uit te wijken. De regie over en de veiligheid van deze ontwikkelingen vereisen nieuwe vaardigheden.

Neem eens vrijblijvend contact op met Haselhoff Groep om te horen wat bovenstaande betekent voor uw eigen IT organisatie: bel eens naar (0346) 586 000 of via e-mail naar info@haselhoff.nl

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

13-12-2013 8:00

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2021 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close