Login
Close
Inloggen
Categorieën

Haselhoff Campus van Masterclass allure

Categorieën: Artikelen
De Haselhoff Groep ontplooit periodiek activiteiten voor haar netwerk van (interim) managers. Op 17 december 2015 vond een Haselhoff Campus plaats van – volgens een van de deelnemers – Masteclass allure. De Haselhoff Campus betreft kennis sessie, discussies en netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

In de sessie van december zijn de sprekers tot grote hoogte gestegen. De deelnemers werden op actieve wijze betrokken bij de verschillende sessies. In de powersessie “Verbeelden” werden de deelnemers de eerste beginselen van Appreciative Inquiry bijgebracht. Appreciative Inquiry (AI) is een aanpak voor organisatieverandering waarbij mensen samen onderzoeken wat er werkt in plaats van wat er verkeerd gaat. AI verlegt de focus van problemen naar perspectief en van ontkennen, klagen en kritiek geven naar verantwoordelijkheid nemen, eigenaarschap en samenwerken. Dit levert de creativiteit, betrokkenheid, acties en initiatieven op die nodig zijn om veranderingen succesvol te realiseren.

Ook in de tweede bijdrage moesten alle deelnemers actief aan de slag. Zij werden aan de hand van praktijkvoorbeelden getraind in non verbale communicatie. De voorbeelden toonden haarfijn aan dat mensen onbewust communiceren. En dat je middels je lichaam non verbaal communiceert. Door inzicht in communicatieprocessen word je je bewuster van het lichaam in contactsituaties. Niet alleen je eigen lichaam maar ook dat van je gesprekspartner.
Non verbaal communiceren – en vele andere onderwerpen – komt aan bod in de opleiding NLP Business Practitioner. De Haselhoff Groep is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Academie voor Psychologica. De opleiding is specifiek gericht op ICT professionals die hun persoonlijke vaardigheden en effectiviteit willen verbeteren middels NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) technieken. In de opleiding wordt intensief gewerkt aan je verbale en non-verbale contactvaardigheden, waardoor je steviger in je schoenen komt te staan en je in je werk en ook in je privéleven beter tot je recht komt.

De volgende Haselhoff Campus vindt plaats in maart 2016.
Voor meer informatie: Haselhoff Groep – 0346 586 000

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

21-12-2015 17:44

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2020 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close