Matig tot slecht voorbereid op BIG DATA

Door: I Keur 6-1-2013

Categorieën
:
Artikelen,

Utrecht, 11 januari 2013 - De meeste bedrijven zijn slecht voorbereid op BIG DATA, zowel in technische zin als op het vlak van management.

De huidige trends in slimme apparaten en het groeiende aantal verbindingen op Internet veroorzaken een ongekende toename in de hoeveelheid beschikbare gegevens. Maar het is vooral de complexiteit, de variëteit en de snelheid waarmee deze gegevens worden afgeleverd die het probleem enorm versterken.

Het is niet langer meer de relatief simpele uitdaging van grote volumes gegevens: het gaat om BIG DATA.

Verzamelen en analyseren van gegevens voldoen niet langer. Het moet op een tijdige wijze accuraat en helder worden gepresenteerd, zodat snel na het ontstaan van deze (betrouwbare!) gegevens beslissingen genomen kunnen worden op het gebied van de productiviteit, de winstgevendheid of de efficiëntie van de organisatie.

Tot 2015 zal meer dan 85% van de Fortune 500 ondernemingen falen bij het doelmatig exploiteren van big data ten faveure van concurrentievoordeel.

Haselhoff Interim Management beschikt over een ruime pool van adviseurs en programma- en projectmanagers, die op korte termijn beschikbaar zijn om uw IT organisatie ter versterken met de juiste man- en denkkracht om BIG DATA het hoofd te bieden. Daarnaast beschikken wij over toegang tot de juiste specialisten op het gebied van data warehousing (ontwerp, inrichting, cleansing, extractie, enz), data mining en real time analysis & exploitation. Neem eens vrijblijvend contact op met Haselhoff Groep (0346) 586 000 of via e-mail info@haselhoff.nl

Reacties

Door: Robert Vos 4-2-2013 20:29
Onderwerp:

Sjef, hartelijk dank voor je commentaar.

Afhankelijk van het standpunt dat je inneemt en de hoek waaronder je naar een grote bak gegevens kijkt, kun je gelijk hebben.

Bedrijven verzamelen al heel veel jaren gegevens over jouw gedrag (winkelgedrag, belgedrag, reisgedrag, leesgedrag, energieverbruikgedrag, enzovoorts). Heel veel bedrijven doen daar nauwelijks iets mee - soms omdat ze dat niet eens mogen! Ons Openbaar Ministerie lijkt er dagelijks mee te worstelen.

Deze gegevens vertegenwoordigen een enorme waarde als je daar iets zinnigs mee weet te doen - en mag doen. In die zin voldoen het verzamelen en analyseren van gegevens niet meer. Je wilt er na de analyse wat mee doen!

Soms kun je dat tevoren specificeren en soms ook weer niet. Data mining deed opgang toen bleek dat je met het doorspitten van bergen gegevens soms tot relaties/correlaties komt die je niet eerder had bevroed.

Onze Gartner-achtige voorspelling is natuurlijk best toetsbaar. Als je geduld hebt tot 31 december 2015 dan blijkt gewoon of dit klopt - of niet. Het geeft alleen maar aan dat bedrijven die ogenschijnlijk over voldoende resources (geld, mankracht, e.d.) beschikken, ook nog niet precies weten hoe ze met al deze data moeten omgaan, terwijl die berg alleen maar groter en groter wordt...

Wat jij kunt doen om niet te falen? Wij zien hier grote kansen voor ICT professionals - werknemers en zzp'ers - die hun waarde dagelijks bewijzen op het gebied van business intelligence, business performance analysis, data mining, customer relationship management, customer intimacy. location based services, bescherming van persoonsgegevens, enzovoorts. Zij kunnen ons helpen om hiermee succes te behalen.

Blijf alsjeblieft reageren. Wij houden van de dialoog! 

Door: Sjef Wierink 28-1-2013 17:17
Onderwerp:

Robert,

Ik zou toch beter duidelijk maken wat er nieuw is aan "big data". Hoe meer gegevens beschikbaar komen, des te beter moet je weten wat je eigenlijk nodig hebt om beslissingen te nemen. Alleen de beschikbaarheid is geen reden want dan verdwaal je echt. Dus ik zie ook helemaal niet in waarom "verzamelen en analyseren van gegevens niet meer voldoen".

Zo'n Gartner-achtige niet-toetsbare voorspelling over Fortune 500 bedrijven vind ik ook alleen stemmingmakerij. "Als zelfs Fortune 500 bedrijven het niet op orde hebben, wat moet ik dan wel niet doen om niet te falen?"