Login
Close
Inloggen
Categorieën

Bye Bye Babyboomer!

Categorieën: Artikelen

Utrecht, 28 juni 2013 - De Babyboomers verdwijnen definitief uit beeld: thans is het woord aan de X- en Y-generaties.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verwacht dat er in de periode 2011-2015 een half miljoen 65-plussers bijkomen. 500.000 mensen verlaten definitief het arbeidsproces.

Op dit moment is daarvan nog een kwart actief, doorgaans op bedrijfkritische posities. Met hun vertrek gaat veel kennis en ervaring verloren.

Van de X-generatie, geboren tussen 1961 en 1981, is bekend dat daar relatief weinig talent tussen zit. Deze 30’ers en 40’ers worden wel aangeduid met de verloren of niX-generatie.

De Y-generatie, geboren tussen 1982 en 2001 (teenagers en twintigers), kenmerkt zich door een zeer coöperatieve en meegaande attitude, gericht op een prettige samenwerking.

Authentieke leiders worden onder hen (nog) niet snel gevonden. Zowel de X- als Y-generatie leveren onvoldoende leiderschap af; de aanstormende Z-generatie (de ‘Internet’ generatie) is nog veel te jong om het verschil te kunnen maken.

Door nu te investeren in excellente coaching & training aan de Y-generatie kan een leiderschapscrisis in het Nederlandse bedrijfsleven worden voorkomen. Neem daartoe eens vrijblijvend contact op met Haselhoff Personal Coaching via (0346) 586 000 of via e-mail info@haselhoff.nl

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

28-6-2013 8:00

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2021 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close