Login
Close
Inloggen
Categorieën

Haselhoff CIO Dag

Categorieën: Artikelen

Een functie als CIO is soms een eenzaam beroep. Per definitie heb je in je eigen bedrijf geen “peers”, die het speelveld van de CIO vanuit het perspectief van de CIO begrijpen. Daarom faciliteert de Haselhoff Groep, die jaarlijks een aantal CIO’s op vaste en interim posities plaatst, voor de CIO’s in hun netwerk de CIO dag. Op de CIO dag brengt de Haselhoff Groep CIO’s met elkaar in verbinding. Netwerken en kennisdelen staan centraal onder het genot van een hapje en een drankje. De Haselhoff CIO dag heeft dit jaar plaatsgevonden op 13 oktober op een rustieke lokatie in Woubrugge.

Als eerste spreker nam Arjen van Wijngaarden - Partner bij Anchormen Big Data - het publiek mee in de wereld van Big Data en Business Intelligence. Aan de hand van levendige praktijkvoorbeelden werd een beeld geschetst van de kracht van informatie en de wijze waarop bedrijven die in kunnen zetten. Om concurrentievoordeel te behalen, om klanten beter te bedienen, klantbehoeften in beeld te brengen en nieuwe verrassende inzichten te laten ontstaan door data uit verschillende bronnen met elkaar te verbinden. Goed om te realiseren dat dergelijke projecten niet meteen handen vol geld hoeven te kosten: middels een stapsgewijze aanpak - veelal op basis van Agile / Scrum - wordt vorm gegeven aan het project.

Na een smakelijke lunch verzorgd door het Leidse restaurant Aan de Rijn nam Renée Cloesmeijer, NLP gecertificeerd coach bij de Haselhoff groep, de deelnemers mee in de wereld van Neurolinguistisch Programmeren. Aan de hand van een aantal oefeningen werden de deelnemers geleerd dat met NLP op soms verrassend eenvoudige wijze doelen worden bereikt door net even effectiever te communiceren.

Tot slot werd een geanimeerde discussie gevoerd over de rol en de toekomst van de CIO en de IT afdeling binnen een IT gebruikers organisatie. Wanneer moet de IT afdeling zelf uitvoerend zijn en wanneer juist regievoerend over interne en externe leveranciers? En als er uitbesteed wordt aan externe leveranciers, hoe doet men dat dan, waar moet men rekening mee houden? Verschillende modellen passeerden de revue, waarbij juist de modellen, waarbij er aandacht was besteed aan het vinden van een win-win situatie voor zowel leverancier als uitbesteder, als beste uit de bus kwamen. En er moet niet geaarzeld worden met aanpassen als het model voor één van de partijen toch minder aantrekkelijk is als gedacht.
Unaniem was men het eens dat de rol van de CIO ook gaat veranderen door de snelle technologische vooruitgang. Ook was men het eens over het feit dat de CIO rol steeds meer opschuift in de richting van de business. Temeer omdat de business niet zonder ICT kan functioneren.

Eind 2016 vindt de volgende CIO Dag plaats. Een heel speciale want in 2016 bestaat de Haselhoff Groep 30 jaar. Interesse? Neem contact op met Haselhoff via info@haselhoff.nl.

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

16-10-2015 18:18

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2020 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close