Login
Close
Inloggen
Categorieën

10 interview tips

Categorieën: Blogposts

Een goed interview, voor de één een makkie, voor de ander een opgave. Tien tips van een ervaren interviewer.

1. Bereid het interview goed voor. Het komt echt voor, mensen die zich bij de receptie melden en zelfs de naam van de interviewer niet paraat hebben. En de naam van degene met wie je het gesprek hebt onthouden is nog maar het begin. Zijn of haar LinkedIn profiel even bekijken, de company website bekijken, actueel nieuws rond het bedrijf, etc. Uiteraard het functieprofiel of de advertentie intensief bestuderen en matchen met je eigen sterke punten, ik ken zelfs mensen, die een dag van te voren tijdens lunchtijd al naar het kantoor van de nieuwe werkgever gaan om niet voor logistieke verrassingen te komen staan en ook om gewoon te kijken welk type mensen er werken. Laat ook de interviewer merken dat je goed voorbereid bent, dat valt altijd goed.

2. Kom op tijd, niet te laat maar ook niet te vroeg (wacht dan maar even op de hoek van de straat) en zorg dat je in een goede vorm steekt. Een professionele voetballer gaat de dag voor een belangrijke wedstrijd ook op tijd naar bed.

3. Denk even na over je outfit. Als je twijfelt is zakelijk en neutraal het beste advies. En het mooiste is natuurlijk als het ook lekker zit en je jezelf er prettig en zelfverzekerd in voelt.

4. Als je bij binnenkomst gevraagd wordt om even plaats te nemen, ga dan niet in een luie stoel zitten, waardoor je energie wegzakt en je jezelf letterlijk en figuurlijk weer overeind moet trekken wanneer je wordt opgehaald. Blijf als het even kan gewoon staan wachten en zorg dat je scherp en alert bent en blijft, met name in die eerste 10 minuten van het gesprek waarin je die belangrijke eerste indruk geeft.

5. Zorg voor een persoonlijke connectie met de mensen van het bedrijf. Met de interviewer natuurlijk, maar ook met de receptioniste of de secretaresse, hun invloed is in het proces niet te onderschatten. Wees aardig en beleefd en probeer iets gemeenschappelijks in de informele sfeer te vinden om het ijs te breken, bijv. iets wat je opgepikt hebt uit het LinkedIn profiel. Als je niets gemeenschappelijks kan vinden en helemaal ten einde raad bent, desnoods over het weer, het verkeer of de omgeving van het kantoor. Als de ander koffie of thee gaat halen, bied dan aan om even mee te lopen, je ziet wat meer van het bedrijf en de mensen en het geeft je meer tijd om het ijs te breken. Ga pas zitten als de ander je expliciet gevraagd heeft om plaats te nemen, bij voorkeur op het moment dat de gesprekspartner zelf ook plaatsneemt. Je bent niet de eerste die een baan niet krijgt omdat je ongevraagd (en onbeleefd) al vast bent gaan zitten, of omdat je onwetend in de verkeerde stoel bent gaan zitten. Is de plek oncomfortabel (zonlicht, lawaai, tocht, langslopende en meeluisterende mensen), vraag dan beleefd of daar iets aan te doen is.

6. Houd regelmatig oogcontact met je gesprekspartner. Niets zo storend dan een gesprekspartner, die telkens over je schouder, naar zijn eigen handen of uit het raam zit te kijken. Een pokerface is ongewenst, lachen, nadenkend kijken, dat mag allemaal best.

7. Luister goed. Maak aantekeningen als dat je helpt om goed te onthouden wat de ander zegt en vraagt.

8. Geef direct en kort en bondig antwoord op de vragen. Geef een uitgebreider antwoord als de interviewer er om vraagt. Of, als je zelf toch de behoefte voelt om uit te wijden, check dat dan even bij de interviewer of hij of zij er wel op zit te wachten: “vind je het goed dat ik een wat langer antwoord geef? Met wat meer uitleg kan ik duidelijker maken wat ik hier van vind.”

9. Zeker 50% van de vragen die je gesteld gaan worden, kun je vooraf bedenken. En dus kan je 50% van je antwoorden ook vooraf bedenken. Zorg dat die er goed in zitten, oefen die antwoorden een paar keer. Zo’n (stomme) vraag als wat zijn je sterke en zwakke punten, dat antwoord ga je niet pas zitten te bedenken als je daar al bent, daar heb je van te voren over nagedacht.

10. Wees jezelf. Hoe graag je de baan ook wilt, je hebt er niks aan een baan te krijgen door een toneelstukje op te voeren en dan door de mand te vallen als je hem hebt. Men moet je maar nemen zoals je bent. Als dat niet goed genoeg is, dan is dat jammer, maar dat is dan maar zo.

Natuurlijk zijn er nog veel 1001 andere tips te geven. Interesse? Geef je dan op voor één van onze masterclasses. (contact: Robert Vos, info@haselhoff.nl).

Gerrit Jan Hondelink

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

4-4-2013 10:28

Reacties (2)

Albert Kavsek 18-4-2013 10:13

Gerrit Jan en Robert, voor alle gesprekspartners is het goed om de tips van beide zijden van de tafel te lezen en te kennen. Dus beiden dank voor jullie 10 punten.Ze zijn toepasbaar en herkenbaar.

Robert Vos 5-4-2013 21:48

Gerrit Jan, dank voor deze uitstekende tips voor werkzoekenden en kandidaten die binnenkort op sollicitatiegesprek gaan. Natuurlijk is het minstens zo belangrijk dat de andere zijde van de tafel, in casu de recruiter, de HR manager of de vacaturehouder (manager of anderszins) zich ook goed voorbereidt op een interview. En wij maken dat helaas – en zelfs regelmatig – anders mee! Dus hier volgen bijna gespiegeld tips voor de “andere kant van de tafel”:

  1. Het komt voor dat de wervende manager nog even snel het CV moet printen vlak voor het interview begint – tijd om het te lezen, laat staan te annoteren is er dan niet meer. Helemaal een doodzonde als het “verkeerde CV” wordt meegenomen…
  2. Het is niet de eerste keer dat onze nerveuze kandidaat pas 10 minuten na de afgesproken aanvangstijd wordt opgehaald bij de receptie. Werkt niet echt geruststellend…
  3. Ook de recruiter of manager dient representatief gekleed te zijn – hij/zij vertegenwoordigt op dat moment het bedrijf.
  4. Verwelkom de kandidaat met een vriendelijke open blik en stel hem/haar zo snel mogelijk op zijn/haar gemak.
  5. Zorg voor een aangename en prettige ruimte, waar orde en netheid heerst. Geen rommel op bureaus of tafels. Niet te koud en niet te warm. Vraag desgewenst aan de kandidaat of hij/zij zich comfortabel voelt.
  6. Let goed op de eigen lichaamstaal en natuurlijk ook op die van de kandidaat.
  7. Stel goed voorbereide, relevante vragen en luister aandachtig naar het gegeven antwoord. Vraag om een nadere toelichting als het antwoord onduidelijk of vaag is. Vraag door waar nodig.
  8. Het is zeer verstandig om vragen voor te bereiden zodat het interview een duidelijke structuur krijgt. Vragen over de inhoud van de functie; vragen over de persoon in termen van gedrag, houding en competenties. Wees niet verrast als de kandidaat vraagt om de vraag specifieker te maken.
  9. Sta open voor vragen van de kandidaat, maar blijf daarbij zorgen voor een goede balans tussen spreken en luisteren (fifty-fifty interviewer versus geïnterviewde).
  10. Besef dat ook een kandidaat vrij in zijn/haar keuze is. Een goede kandidaat zal zelf overwegen of hij/zij voor uw bedrijf wil werken, nog sterker: of hij/zij voor u wil werken. Het is dus zaak dat u en uw bedrijf een uitmuntende indruk maken op topkandidaten!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2020 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close