Login
Close
Inloggen
Categorieën

De vakantie blues

Categorieën: Blogposts

De vakantiepiek is inmiddels over haar hoogtepunt heen en een groot deel van werkend Nederland is inmiddels weer terug van zijn of haar welverdiende vakantie.

Voor veel mensen is de eerste periode na de vakantie een pittige. Er is nog geen vooruitzicht op een volgende vakantie en ook een vrije dag zit er voorlopig niet in. Daarnaast is de mailbox in jouw afwezigheid flink volgelopen en zijn de projecten van voor jouw vakantie vaak ook nog steeds niet afgerond. Kortom er ligt een hoop werk op je te wachten en na een halve dag ben je eigenlijk al weer vergeten dat je drie weken vrij bent geweest en vorig week nog heerlijk aan het genieten was van zon, zee en noem het allemaal maar op.

Hieronder vind je een aantal motivatie tips om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen:
1. Ga niet meteen aan de slag. Gun jezelf nog een dag extra als je terug bent van vakantie. Bekijk de post en pak je koffers uit. Op die manier is het thuis op orde en doordat je hoofd leeg is, krijg je vanzelf ook weer zin om aan het werk te gaan.
2. Begin je eerste werkdag met eenvoudige taken. Maar eerst praat je met je collega’s bij over jouw vakantie. Daarna begin je met het lezen van je mail. Een van de meest gevreesde dingen na een vakantie. Vaak is deze namelijk overvol en loop je het risico meteen in de vakantie blues te schieten. Voorkom dit door direct te kijken welke mails als eerste gedaan moeten worden en werk deze meteen af. Niet alles hoeft direct opgepakt worden.
3. Plan iets leuk in je agenda. Doordat je iets leuks inplant heb je meteen het beste medicijn te pakken tegen een somber gevoel. Ga bijvoorbeeld met je gezin uit eten of ga nog wat drinken op een terras. Wil je jezelf echt een oppepper geven? Plan dan meteen je volgende vakantie in en geniet alvast van de voorpret. Die kan tenslotte niet vroeg genoeg beginnen!
4. Bewegen en gezond eten. Tijdens je vakantie heb je misschien net iets minder gesport en net wat meer gegeten en gedronken. Maar nu de vakantie weer voorbij is, is het tijd om de gezonde levensstijl weer op te pakken. Ga naar buiten voor een lekkere wandeling of doe iets anders actiefs. En zorg dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Als je goed voor jezelf zorgt, kun je namelijk weer op volle kracht werken.
5. Tijdens de vakantie nieuwe ideeën bedacht? Voer ze uit! Vakantie is ook vaak een moment van bezinning en overdenking. Waar ben je tevreden over? Wat zou je anders willen? Maak een lijstje met al deze dingen en ga er mee aan de slag en concrete planning. Wil je meer bewegen? Plan hiervoor een moment in je agenda? Meer tijd voor je gezin? Blokkeer ook hiervoor een moment. Bye bye vakantie blues!

Komt de zin ook naar een paar weken niet meer terug? Dan is het misschien voor jou tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Kijk voor een actueel overzicht van onze vacatures op onze website of neem contact met ons op via info@haselhoff.nl en dan bespreken we de mogelijkheden.

Auteur

I Keur

Publicatiedatum

27-8-2018 9:27

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Copyright © 2020 Haselhoff Groep   |  Sitemap   |  Privacy statement
Snel zoeken
Haselhoff Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close