Balanced Systems
Utrecht, 24 april 2012 -
Het begrip 'balanced systems' is ons IT'ers, vooral de oude rotten in het vak, beslist niet onbekend. Het vermogen van de processor, de aanwezigheid van 'cache geheugen' op deze processor, de grootte en de toegangssnelheid van het hoofdgeheugen, maar ook de periferie en de bandbreedte van het netwerk moeten 'in balans' zijn. Als je slechts één van de componenten gaat opwaarderen, bijvoorbeeld een vier keer snellere processor, dan betekent dat dus niet dat het hele systeem vier keer sneller gaat werken. Altijd treedt dan weer ergens anders een bottleneck op. Het geheel moet in balans zijn.
Onze autoliefhebbers herkennen dit natuurlijk ook. Een motor met meer vermogen betekent nog niet dat mijn Fiat Panda harder gaat rijden. Vermoedelijk valt hij nog voor de volgende onderhoudsbeurt uit elkaar door zoveel energie te stoppen in een te licht autootje met een daarop niet ingestelde transmissie, ophanging, wielen, enzovoorts. Het geheel moet in balans zijn.
Hetzelfde geldt ook voor ons. Een creatieve geest in een verwaarloosd lichaam komt niet ver. Een fantastisch lichaam dat op enigerlei wijze slechts weinig intelligentie ontvangt, verwerkt en uitzendt, kent ook maar beperkte toepassingen. Dit zijn natuurlijk gechargeerde voorbeelden. Maar als wij als IT-professionals uitsluitend oog hebben voor het proces en de (vak-)inhoud, dan kan het ook ernstig misgaan. 70% van onze IT-projecten kennen een weinig gewaardeerde afloop, waarbij het gebrek aan communicatie vaak de doorslaggevende faalfactor is. Naast Proces & Inhoud gaat het namelijk ook om Relatie en Emotie. Het geheel moet in balans zijn!
Je bewust worden van de balans tussen enerzijds Relatie en Emotie en anderzijds Proces en Inhoud vormt een geweldige doorbraak naar succesvolle(re) projecten. Wil je meer weten van dit zogeheten REPI-model, neem dan eens contact op met Haselhoff Personal Coaching. Je kunt bellen naar (0346) 586000 of mailen naar info@haselhoff.nl